Menu
Καλάθι

Το ηλεκτρονικό κατάστημα χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Συνεχίζοντας να το χρησιμοποιείτε, σημαίνει ότι συμφωνείτε με αυτό.

Οδηγίες φράχτη

ια οδηγίες,πληροφορίες,εκτίμηση κόστους και παραγγελίες καλέστε στο 6947800927 - 2651311500

Email: melissozygaria@gmail.com



ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Ο ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΡΑΧΤΗΣ.

Ένας ηλεκτρικός φράχτης μετατρέπει το ρεύμα ή την ισχύ της μπαταρίας σε έναν παλμό υψηλής τάσης. Η συσκευή απελευθερώνει αυτόν τον παλμό περίπου μία φορά κάθε δευτερόλεπτο. Ο ίδιος παλμός είναι μόνο περίπου 150 μικροδευτερόλεπτα. Αυτός ο παλμός αναφέρεται συνήθως ως “σοκ” και είναι αισθητός από οποιοδήποτε ζώο που αγγίζει ηλεκτροφόρο φράκτη. Όταν το ζώο έρχεται σε επαφή με το φράκτη, το κύκλωμα είναι πλήρες. Σε αυτό το σημείο το ζώο δέχεται σοκ. Το διάγραμμα που ακολουθεί δείχνει πώς ρέει το ρεύμα από  τη γραμμή φραγής και μέσα από το ζώο. Το ρεύμα στη συνέχεια ρέει μέσω της γης πίσω στο σύστημα εδάφους και ολοκληρώνει το κύκλωμα. Είναι το σοκ που αποτρέπει το ζώο από την άσκηση πίεσης στη γραμμή του φράχτη.   Ένας ηλεκτρικός φράκτης είναι ένα ψυχολογικό εμπόδιο και όχι ένα φυσικό, έτσι ώστε το ζώο  να εκπαιδεύεται για να σεβαστεί το φράχτη. Ο πόνος που αισθάνεται ένα ζώο είναι βραχύς και δεν βλάπτει φυσικά το ζώο, σε αντίθεση με το συρματόπλεγμα που μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς τραυματισμους.


Ιδανική ισχύς (Joule) για αρκούδες και βοοειδή είναι άνω των 2 Joule (οτιδήποτε μικρότερο είναι ανεπαρκές για αποτροπή του ζώου)

Ιδανική ισχύς για αγριογούρουνα και θηρευτές είναι άνω των 5 Joule (οτιδήποτε μικρότερο είναι ανεπαρκές για αποτροπή αγριογούρουνου).


Παρακάτω ακολουθούν ενδεικνυόμενες προτάσεις ανάλογα με το ζώο.





ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ / ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

‘Ποιός είναι ο καλύτερος προσανατολισμός του συλλέκτή;’ 
Ο συλλέκτης πρέπει να είναι στραμμένος προς το νότο. Αποκλίσεις από το νότιο προσανατολισμό οδηγούν σε μειωμένη απόδοση καθώς μειώνεται η προσπίπτουσα ηλιακή ακτινοβολία στην επιφάνειά του.

Ποια είναι η βέλτιστη κλίση του συλλέκτη;’
Η βέλτιστη κλίση για την Ελλάδα είναι 38 μοίρες για όλο το χρόνο.

Πώς λειτουργούν τα φωτοβολταϊκά?’ 
Το ηλιακό φως είναι ουσιαστικά μικρά πακέτα ενέργειας που λέγονται φωτόνια. Τα φωτόνια περιέχουν διαφορετικά ποσά ενέργειας, ανάλογα με το μήκος κύματος του ηλιακού φάσματος. Το γαλάζιο χρώμα ή το υπεριώδες για παράδειγμα, έχουν περισσότερη ενέργεια από το κόκκινο ή το υπέρυθρο. Οταν λοιπόν τα φωτόνια προσκρούσουν σε ένα φωτοβολταϊκό στοιχείο (που είναι ουσιαστικά ένας “ημιαγωγός”), άλλα ανακλώνται, άλλα το διαπερνούν και άλλα απορροφώνται από το φωτοβολταϊκό. Αυτά τα τελευταία φωτόνια είναι που παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα. Τα φωτόνια αυτά αναγκάζουν τα ηλεκτρόνια του φωτοβολταϊκού να μετακινηθούν σε άλλη θέση και ως γνωστόν ο ηλεκτρισμός δεν είναι τίποτε άλλο παρά κίνηση ηλεκτρονίων. Σ’ αυτή την απλή αρχή της φυσικής λοιπόν, βασίζεται μια από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογίες παραγωγής ηλεκτρισμού.

‘Ποια είναι η διάρκεια ζωής ενός φωτοβολταϊκού συστήματος; ‘
Η εκτιμώμενη διάρκεια ζωής ενός φωτοβολταϊκού πλαισίου είναι 30 χρόνια. Η απόδοση ενός φωτοβολταϊκού πλαισίου είναι πολύ υψηλή – πάνω από 80% της αρχικής ισχύος μετά από 25 χρόνια, κάτι που κάνει τα φωτοβολταϊκά, μία πολύ αξιόπιστη τεχνολογία μακροπρόθεσμα.